неділя, 7 лютого 2016 р.

Пиво Гіннесс (Guinness).

 Батьківщиною пива Guinness являється – Ірландія. Взагалі це пиво, вважається символом цієї країни, тому його так цінять і шанують. В ірландському пабі можна скоштувати це пиво чорного кольору з рубіновим відтінком. Густа кремова піна, шапкою покриває пиво зверху. І ніде ви не почуєте чогось поганого про це легендарне пиво.
Історичний досвід показує, що розвиток цивілізації, напряму пов’язаний з видатними особистостями. Саме до таких постатей можна віднести Артура Гіннесса, який і зварив пиво за своєю, унікальною рецептурою.

В 1759 році, він вклав всі свої заощадження і орендував пивоварню в Дубліні. Так було започатковане сімейне підприємство, яке в подальшому, принесло неабиякий прибуток. Спочатку, на пивоварні варили виключно Ель. Через 40 років (у 1799 р.), Артур перестав випускати Ель і почав варити Темне пиво.
На даний момент, компанія Артура Гіннесса являється однією з найбільших експортерів пива в світі. Види пива, випущені під маркою Guinness дуже різноманітні. Пиво Guinness експортується в 50 країн світу. В багатьох країнах налагоджено виготовлення цього пива, навіть така екзотична (в пивному ракурсі) країна як Ефіопія варить пиво Guinness.
Продаж темного пиво завжди на високому рівні. Відомо, що у 2002 році, було продано близько двох мільярдів пінт (1 пінта = 0,56826125 л.) пива Guinness.
Дане пиво не потребує додаткових описів та рекомендацій. Хоча і їх я вам дам, згодом J.
Успіх на пивних ринках  супроводжує Guinness, і це – не випадково. Це результат кропіткої роботи відповідних фахівців. Пиво Guinness можна зустріти в багатьох пабах різних країн. Ціна такого пива - на високому рівні, тому буде незайвим поділитися з вами парою секретів, за допомогою яких ви зможете визначити автентичність пива Guinness.
Для цього вам знадобляться монета в 5 пенсів та і штамп шаврок (конюшина Shamrock). Guinness, ви маєте побачити відбиток штампа, навіть коли доп’єте напій. Він має лишитися на дні келиха.
 Практично кожен пристойний паб має такий штамп, яким ставлять клеймо, у вигляді конюшини на піну пива. В ідеальному пиві
Ще одна легенда (наразі мною не перевірена) полягає в тому, що треба покласти на пивну пінку, 5-ти пенсову, срібну монету.
Густа та щільна піна, має утримати цю монету. В разі якщо монета одразу потоне, можна спробувати вимагати оригінального пива, якому притаманні такі властивості. Доказати, що вас ошукали, буде не легко, але чому б і ні?! В крайньому разі, такою є легенда. І вона має місце на життя і втілення.    
Компанія Guinness випускає 19 марок пива. В його склад входять солод, непророщений смажений ячмінь, і суміш американського та англійського хмелів. Також, у пиві присутні оригінальні дріжджі. Бродіння пива відбувається близько 2 днів при температурі 25 °С.
Пиво змішують з суслом та заливають в пляшки, де воно остаточно доброжує.
Також випускається бочкове пиво - Irish Draught, якому притаманні такі ж властивості як і розливному та бутильованому пиву.
Спеціально для Європу, випускається пиво Export Draught Guinness. У цього пиво яскраво виражений смак хмелю, сильний аромат та післясмак.
Для Бельгії, випускають пиво з міцністю 8% і ароматом стиглих ягід, родзинок і хмелю. У такого пива надзвичайно довгий та барвистий післясмак.


Немає коментарів:

Дописати коментар