субота, 2 листопада 2013 р.

У Шотландії зварили пиво міцністю майже 68 "обертів"


 Двоє друзів побили рекорд вдруге, зваривши найміцніше у світі пиво. На це ентузіасти пішли після того, як клієнти заявили, що зразки з першої випущеної ними партії були занадто слабкими, пише FederalPost
Шанд Льюїс і Джон Маккензі створили "Зміїну отруту", міцність якої становить 67,5 об'ємних відсотка. Це пиво міцніше, ніж віскі або бренді, і приблизно у 16 разів міцніше за звичайне пиво.

Торік вони побили рекорд, зваривши на крихітній 200-річній фермі за межами Абердіна пиво "Армагеддон" міцністю 65 градусів.
Але після того як вони продали тисячі пляшок клієнтам по всьому світу, ті заявили, що хочуть чогось міцнішого.
 Після цього Шанд і Джон переїхали у нове приміщення і провели дев'ять місяців, працюючи над створенням "Зміїної отрути". Пляшка нового пива, об'ємом 275 мілілітрів, коштуватиме 75 доларів.
27-річний Шанд сказав: "Зміїна отрута", безумовно, гостріша на смак, бо створюючи "Армагеддон" ми спробували замаскувати смак, зробивши його досить жирним. Ми думали, що міцність може відлякати людей, але наші клієнти порадили нам цього не робити".
За його словами, дехто навіть сумнівався у тому, що пиво насправді 65- градусне, тому цього разу пивовари вирішили зробити напій ще міцнішим.
Шкільні друзі, які вперше почали варити пиво у своїх спальнях у 16 років, навіть вирішили прикріпити до шийки пляшки попередження, в якому йдеться, що не варто випивати всю пляшку відразу. Виробники не рекомендують випивати більш ніж 35 мілілітрів за один присід.
Незважаючи на неймовірну міцність напою, друзі вірять, що "Зміїна отрута" буде не менш успішним, ніж його попередник "Армагеддон", якого було продано понад 6000 пляшок.
 "Зміїна отрута" - напій не з дешевих, але Шанд і Джон вважають, що завдяки неповторному смаку його полюблять у всіх куточках планети.
"На смак він більше нагадує лікер, а не пиво. "Зміїна отрута" має цілу низку різних ароматів: від жувальної гумки до карамелі. Повірте, нічого подібного ви ніколи не куштували!" - каже Шанд.
Як повідомляє британський таблоїд Mail Online, пивовари мають намір представити своє творіння світу на пивному фестивалі у Франції в Кале.

Немає коментарів:

Дописати коментар