понеділок, 5 березня 2012 р.

В УКРАЇНІ ВИЗНАЧЕНО НАЙКРАЩОГО ЗНАВЦЯ ПИВА


       В Україні визначено найкращого знавця пива і нагороджено його почесним званням «Народний дегустатор».
       Черговість виступів учасників визначилася методом жеребкування. По черзі фіналісти діставали з величезного пивного келиха картку з заповітним номером, під яким їм належало виступати.
       Перша частина фінальної конкурсної програми - «пивний спіч». Учасникам надавалося 1,5 хвилини, щоб своїми ораторськими здібностями справити належне враження на вимогливе журі. Після публічних виступів, претендентів на звання «Народний дегустатор» очікувала друга частина випробування - дегустація. За запахом та на смак потрібно було розпізнати і найбільш точно описати відчуття від дегустації шести запропонованих зразків бурштинового напою.

       Оцінювало результати фінального змагання вельмишановне журі під головуванням генерального директора галузевої організації «Укрпиво» Галини Коренькової.
       Дегустаторські та спікерські здібності фіналістів також оцінювали доктор технічних наук, професор державного науково-дослідного інституту пивобезалкогольної та виноробної продукції Російської Федерації Марина Гернет і експерт з майстерності публічного мовлення, автор однойменного навчального курсу Густав Водічка.
       Всі учасники фіналу національного конкурсу «Народний дегустатор» урочисто були нагороджені дипломами та отримали пам’ятні призи.
       Найбільшу кількість балів і почесне звання «Народний дегустатор» України отримав Андрій Кисіль з Києва. З моменту визначення і нагородження «Народного дегустатора» на нього лягає відповідальна місія - бути посланцем пивної культури і пропагувати відповідальне ставлення до вживання бурштинового напою.
       «Народний Дегустатор» отримав не лише почесне звання, поїздку на двох на Октоберфест-2012 в Мюнхен, можливість отримати престижну роботу і гідний заробіток, відрядження по Україні та закордон, а також навчання правилам дегустації у Великій Британії.
       Окрім того, переможцю був вручений пивний кубок. Варто зазначити, що цей кубок за своєю суттю є унікальним, оскільки був виготовлений у єдиному екземплярі спеціально для «Народного дегустатора».


Ольга ЧАЙБИН,
«Українське Слово»

Немає коментарів:

Дописати коментар