середу, 13 лютого 2013 р.

Радомишль (пиво-безалкогольний комбінат)



АТ "Пиво-безалкогольний комбінат «Радомишль» — підприємство харчової промисловості України, зайняте у галузі виробництва та реалізації пива, квасу, а також сокової продукції. Розташоване у місті Радомишлі Житомирської області.
Від заснування до 2001 року

Броварню було засновано у 1886 році братами Гнатом та Франком Альбрехтами, які привезли до Радомишлю з Європи обладнання, броварські технології, а також зразки ячменю та хмелю для вирощування в місцевих умовах. Чехи за походженням, брати розпочали виробництво класичного чеського Пілснера, згодом розширивши асортимент продукції броварні за рахунок інших популярних в Європі сортів, а також розробки власних рецептур.
Після 1917 року чеські власники емігрували, а саму броварню було націоналізовано. Протягом радянського періоду броварня працювала у форматі локального пивзаводу, виробляючи уніфікований асортимент сортів пива для потреб населення Житомирської області.
Перехід до ринкової економіки у 1990-х та поява на традиційному ринку збуту броварні продукції великих національних та іноземних виробників пива стали справжнім викликом для підприємства.
 Після 2001 року
У 2001 році розпочався новий етап у розвитку ПБК «Радомишль» — завод став основною виробничою базою київської корпорації «Рідна Марка». В 2001 — 2003 рр. тут було збудовано відразу 2 унікальних за своїми технічними характеристиками комплекси: з виробництва пшеничного пива та сокової продукції. Паралельно було проведено реконструкцію потужностей з виробництва ячмінного пива.
Інвестиції, зроблені у розробку та налагодження виробництва пшеничного пива, дали швидку віддачу — в 2004 р. на підприємстві було зварено пиво «Пшеничне Еталон», яке вперше в історії України було визнане найкращим у світі в своєму класі та одержало Золоті медалі обох найпрестижніших конкурсів пива: американського World Beer Cup®-2004  та європейського Brewing Industry International Awards-2004. Низька конкуренція на ринку пшеничного пива України, активна рекламна кампанія та використання у рекламних матеріалах інформації про світове визнання сорту дозволили пиву «Пшеничне Еталон» швидко захопити провідну позицію у сегменті пшеничного пива на вітчизняному ринку. Вже за підсумками 2006 року частка корпорації «Рідна Марка» у цьому сегменті українського ринку перевищила 50 %.
Протягом 2006—2008 року було введено в експлуатацію другу та третю черги виробництва — нові лінії з розливу пива та квасу, загальні потужності з виробництва яких сягнули 15 мільйонів декалітрів.
Навесні 2009 року ПБК "Радомишль" розпочав співробітництво з львівською Першою приватною броварнею, надаючи останній власні виробничі потужності для випуску пива торгових марок "Перша приватна броварня" та "Галицька корона".
Наприкінці 2011р. російська компанія "Oasis СНГ" завершила операцію з купівлі 100% акцій групи компаній "Рідна Марка", що об'єднує пиво-безалкогольний комбінат "Радомишль" та дистриб'юторську мережу.

Немає коментарів:

Дописати коментар